Henkilöstövuokraus tuo joustoa yrityksen arkeen

Henkilöstövuokraus on tämän päivän sana, eikä sillä ole enää niin paha kaiku kuin vielä joitakin vuosia aiemmin. Henkilöstövuokraus eli vuokratyö on nykyaikainen ja joustava työn tekemisen muoto, joka kasvaa ja mukautuu nopeasti muuttuviin resurssitarpeisiin. Nuorille työuraansa aloittaville henkilöstövuokraus on erinomainen vaihtoehto päästä kiinni työelämään ja hankkia kokemusta. Monelle työttömällekin henkilöstövuokraus on ollut startti uudelle uralle. Työtehtäviin rekrytoidaan lähes alalta kuin alalta ja nykyisin jopa asiantuntija- ja johtajatason pesteihin voidaan hakea vuokratyöntekijöitä.

Mistä henkilöstövuokrauksessa on kyse?

Henkilöstövuokrauksessa on kolme osapuolta: työntekijä, henkilöstövuokrausta tarjoava yritys sekä työvoimaa käyttävä yritys. Asiakasyritys tekee sopimuksen vuokratyöyrityksen kanssa, tarvitessaan vuokratyövoimaa vastaamaan yrityksen muuttuviin tarpeisiin. Työntekijä työskentelee henkilöstövuokrauksen alaisena ja palkkalistoilla, joka näin ollen vastaa työsuhteen hallinnollisesta puolesta. Työnjohdollinen vastuu on asiakasyrityksellä.

Vuokratyöntekijöiden yhdenvertaisuus muihin työntekijöihin nähden on herättänyt paljon keskustelua ja lainsäädäntöä on tältä osin muutettu jatkuvasti parempaan suuntaan. Nyt vuokratyöntekijöiden oikeudet ovat samalla tasolla kuin muidenkin työntekijöiden.

Henkilöstövuokraus tuo yrittäjät ja osaajat yhteen

Henkilöstöpalvelualalla on kova kilpailu, joten asiakasyrityksille on tarjottava laadukasta asiakaspalvelua ja luotettavaa vuokratyövoimaa. Toiminnan keskiössä on sekä asiakkaan että työnhakijan tarve ja näiden pitää kohdata mahdollisimman hyvin.

Henkilöstövuokrausfirman tehtävä on haastatella ja valita sopivat työntekijät eri tehtäviin. Jokaisen työntekijän osaaminen, tilanne ja toiveet käydään läpi tarkasti jotta pystytään saamaan mahdollisimman hyvä lopputulos kaikkien osapuolien kannalta.

Asiakasyrityksen ei tarvitse hoitaa rekrytointeja vaan se voi keskittyä oleelliseen eli ydinosaamiseensa. Tämä säästää aikaa ja rahaa.

Vuokratyön tekeminen on sekä asiakasyritykselle että vuokratyöntekijälle hyvin joustava malli, jossa myös työntekijä pääsee vaikuttamaan itse siihen, kuinka paljon työvuoroja haluaa ja pystyy tekemään. Tarjolla on paljon erilaista työtä aina keikkahommista kuukausien määräaikaisiin sopimuksiin, sekä osa-aikaisena että kokoaikaisena.

Tavoitteena tyytyväinen asiakas ja työntekijä

Henkilöstövuokrauksen tavoitteena on, että kaikki kolme osapuolta hyötyvät vuokratyön teettämisestä. Henkilöstövuokraus ja vuokratyö on loistava tilaisuus sekä työnantajalle että työntekijälle lyhytaikaisiin ja vaivattomiin työsuhteisiin, jotka täydentävät yrityksen resurssipulaa ja tarjoavat työntekijälle hyvin joustavaa tulonlähdettä. Monet vuokratyötä tehneet suosittelevatkin tätä työnmuotoa potentiaalisena vaihtoehtona työllistymiselle sekä omien kykyjen ja mieltymysten kartoittamiselle työelämässä. Yhä useampi löytää itselleen vakituisen työn henkilöstövuokrauksen kautta.

Henkilöstövuokrauksen hyödyt työntekijälle:

  • Mahdollisuus kerryttää työkokemusta
  • Usein mahdollisuus työllistyä täysipäiväisesti
  • Piilotyöpaikat voivat löytyä henkilöstövuokrauksen kautta
  • Mahdollisuus joustaviin työaikoihin esimerkiksi opiskelun ohessa
  • Elämäntilanteiden vaatiessa voi tehdä työtä juuri sen verran kuin se itselle on sillä hetkellä mahdollista

Henkilöstövuokrauksen hyödyt yritykselle:

  • Nopea reagointi muuttuviin tilanteisiin ja yllättäviin kiireellisiin työntekijätarpeisiin
  • Toiminnan jatkuvuuden ja kilpailukyvyn varmistaminen kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa
  • Aikaa ja rahaa säästyy kun rekrytointiprosessiin ei mene aikaa
  • Uudelle yritykselle loistava vaihtoehto, kun ei tarvitse heti ottaa riskiä uuden henkilön palkkaamisesta listoilleen
  • Vuokratyöntekijästä voi löytyä vakituinen työntekijä, mikäli resurssivaje huomataan pysyväksi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *