Pilvipalvelut yrityksille

Pilvipalvelut yrityksille tarjoavat erinomaisen tien entistä vaivattomampaan, tehokkaampaan sekä joustavampaan työskentelyyn yrityksen sisällä. Erilaisia palveluita on kuitenkin tarjolla erittäin paljon, eikä aina ole helppoa löytää juuri sitä omalle yritykselle sopivinta toimijaa tai ratkaisukokonaisuutta. Mutta mitä sitten pilvipalveluiden palveluntarjoajaa valitessa tulisi osata huomioida?

Valitse oikea palvelumalli

Pilvipalvelut yrityksille voivat koostua kolmesta eri palvelumallikokonaisuudesta – ne voivat olla joko SaaS (Software As A Service), PaaS (Platform As A Service) tai IaaS (Infrastructure As A Service) palveluita. Tavallisimmillaan ne koostuvat kuitenkin tunnetusta SaaS-mallista, joka tarkoittaa ohjelmiston ostamista suoraan palveluna. Näin ollen asiakaskohtaisen asentamisen ja kertalisenssipohjaisen ostamisen sijasta maksat enemmän kokonaisvaltaisesta palvelusta, joka auttaa sinua arjen toimintojen hallinnoinnissa sekä niiden hyödyntämisessä, pelkkien asennusohjeiden sijasta. Kustannukset koostuvatkin näin ollen räätälöidyistä palvelumaksuista, jotka voivat toki mukailla osaltaan myös käyttäjämääriä. Saas-malli onkin yleensä paras valinta yritykselle, jolla ei ole omaa IT-osastoa tai vastaavaa osaamista talon sisällä.

Palvelun tarve ratkaisee

Se, mistä palvelun tarve aluksi kumpuaa, määrittelee pitkälti myös tarvittavan pilvipalvelun. Jos siis haet yksinyrittäjänä pelkästään pientä lisätallennustilaa pilvestä, ei sinun ole järkevää panostaa huippuunsa räätälöityihin palvelukokonaisuuksiin. Jos kuitenkin vaadit palvelulta enemmän, kuten että etätyöskentely sujuu rattoisasti, tiedostojen jakaminen onnistuu mistä päin maailmaa tahansa ja keskeiset ohjelmistotkin voisi sijoittaa helposti pilveen, kannattaa kääntyä enemmän kokonaisvaltaisia ratkaisuja tarjoavan yrityksen puoleen.

Tarkasta missä palvelu sijaitsee

Jos haluat sijoittaa oikeasti turvalliseen ja palvelutasoltaan korkeaan pilvipalveluun, suosittelen valitsemaan suomalaisen palveluntarjoajan. Näin ollen vikapyyntöjen käsittelyssä sekä ylipäätään viestinnässä kysymyksien tulviessa, saat paljon helpommin apua ongelmiisi, sen sijaan kun viestittelisit suurelle ulkomaiselle korporaatiolle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *